15.-16.12.2020

Dve noci som trávil roznášanim pozvánok na oslavu slnovratu po dedine. Zvládol som celú hlavnú časť obce. Asi 450 pozvánok. Trvalo mi to tak 7 hodín + 5 hodín vytvárania.
Po prvej noci ráno za mnou prišiel dedko a bol ako vymenený. Sršala z neho taká mladícka energia. Bavil sa úplne príčetne a bol omnoho viac pri zmysloch ako pred tým. Vytiahol tému, že dom je jeho a nechce byť vynechávaný z rozhodnutí o tom, čo sa s ním bude diať. Páčilo sa mi to, že má takýto pohlad a rád ho o všetkom budem informovať. Cítim sa teraz, že v tom nie som sám, ale môžem sa s niekym o tom poradiť a pobaviť. Tiež sme prebrali moju prácu z domu a to, že to je pre mňa náročné, bývať aj pracovať v jednej izbe.
Môžem to skúsiť tak, že sa dohodnem s mamou a otcom, že by som mal kanceláriu u ních. A chodil pracovať tam a doma už len býval. Ale osobne to skôr cítim tak, že s touto prácou skončím a budem v dohladnej dobe robiť niečo úplne iné. Počítač už potom bude slúžiť mne na moje projekty a nie ja jemu pre niekoho iného. Je to veľká obeť na to aby to za to stálo.

Obe noci som sa zastavil u babičky na hrobe. Zapálil som jej tam sviečku a požiadal ju o odpoveď, či to čo robím je správne. Na druhý ráno okamžite prišla. Synchronicita v tom, aké úžasné darčeky mamina vymyslela pre dedka a že v rádiu bol zrovna rozhovor s Danielom Heribanom a jeho pesničkou, ktoú napísal Daniel Hevier – Dedko. Presne sadne na toho nášho. Svetlo sa úplne rozžiarilo, keď nás prišli navštíviť tetky z 3. horného konca. Pri tom dedko úplne ožil.

Dopadlo to tak, že som zase vôbec nepracoval. Ale toto, je pre mňa omnoho cennejšie ako čas strávený v práci, ktorú momentálne mám.

Večer som sa išiel s Ťapom prejsť na za Skalu na miesto kde bude oslava. Je to tam ideálny priestor. Potom som sa nechal unášať. Kroky a Ťapo ma zaviedli k hradisku nad dedinou. Bolo to magické. Hradisko asi 3000 rokov staré a je tam cítiť úžasnú energiu. Prechádzal som sa po jeho hradbách až som došiel v jeho rohu na ostrý kopec. Na jeho vrchole bola na zemi popadaná námraza. Toto bolo určite miesto kde chodili miestny duchovný z hradiska komunikovať s božstvami. Zacvičil som si tam wydu. Ťapko sa podozrivo držal kúsok odomňa.

Categories: Uncategorized